2012. szeptember 20., csütörtök

Kindle 4/5 - Duokan Lite telepítési útmutató

Első lépésként győződjetek meg arról, hogy a kindle amire felraknátok a DuoKan-t nem rendelkezik-e magasabb fw (firmware) számmal mint ameddig az támogatná!
DuoKan támogatás: 4.1.3 fw-ig! (Tehát  a 4.1.3-re még igen.)


A kindle 4 és az 5 elvileg ugyanaz a készülék, csak sok helyen 5 néven terjedt el, ezért engedve a „nyomásnak” beleveszem a leírásba így az ötöt is, tehát a kindle négyre és az ötre ugyanaz a DuoKan megy fel. Tehát a baloldali fekete az ami mostanában kindle öt néven elterjedt.
2013.04.26-tól a DuoKan immár tökéletes magyar elválasztást képes végrehajtani. (Ez csak a R.2.5-ös verzióra van kihatással, mert az újakban nincs elválasztás.)


Éppen ezért, létrehoztam két kis csomagot aminek a lényege az, hogyha valaki nem akarja az elválasztásokat, mert angolul is olvas és ott nem lenne tökéletes, vagy csak az angol elválasztást szeretné akkor maga is módosíthatja az önmaga számára legmegfelelőbb módra a DuoKan-t. Alkalmazása egyszerű lesz, le kell tölteni a megfelelő mappát a és a másol bat-ot, amit a telepitőbe a DK_System mappa mellé kell másolni, majd megnyomni a masol.bat-ot, és a folyamat végén ezt a két fájlt törölni, majd lehet frissíteni vagy telepíteni a DuoKan-t a szokásos módon.
Nincs semmiféle elválasztás: Letöltés!
Csak ANGOL elválasztás: Letöltés!

*A visszajelzések és a saját tapasztalat alapján kiderült, hogy a sorkizárás a 2.5-ös verzió óta vacakol, éppen ebből a megfontolásból amíg ez nem áll helyre, addig a frissítések között megtalálható lesz a:
DuoKan R.2.5: verzió is amiben az szépen működik, viszont abban nincsen internetböngésző, de jó a sorkizárás, más lényegesen érezhető különbség a két verzió között nincs. Ennek tudatában válasszatok.
DuoKan R.3.5: Olvasás közben, más az oldalbeállítási felűlet, mint az új verziókban.
A verziócsere nagyobbról kiesebbre, a kívánt verzióra ugyanúgy zajlik, hogy menüből törlöd a DuoKant, és újrarakod a kívánt verziót! Természetesen, ha kisebb verziószámra akar valaki nagyobbat tenni, ott elég a DK_System mappával felülírni a régit, és újraindítani a kindle olvasót.

Duokan - Kindle 4/5:
2015.05.15. R 4.13 HUN (böngésző + felhő)*

Telepítés:
Töltsük le a a Duokan telepítőállományt 
Javasolt utómunkálat
- Legyen a Kindle akkumulátora teljesen feltöltve 

4.0.x firmware használata esetén:
A letöltött csomagból a DK_System könyvtárat illetve a K4_4.0.0_to_4.0.1 könyvtárból a data.tar.gz állományt másoljuk be a Kindle gyökérkönyvtárába.Két egymás utáni Settings/Restart-ot követően már használhatjuk is az új rendszert.

4.1.0 és 4.1.3 firmware alatt: 
Itt némileg bonyolultabb a telepítés. A letöltött csomagból a DK_System könyvtárat illetve a K4_4.1.0 könyvtárból a data.tar.gz, ENABLE_DIAGS állományokat, valamint a diagnostic_logs könyvtárat másoljuk fel a Kindle-re. Settings/Restart-ot követően a rendszer a diagnosztikus módba fog belépni. Itt válasszuk a D) Exit, Reboot or Disable Diags, majd a D) Disable Diagnostics, végül a Q) To continue menüpontnál a balra gombbal kell továbblépni.

A magyar nyelv beállítása:
A menü gomb megnyomása után a legalsó menüpontot kell kiválasztani, majd a bejövő beállítások oldalon lapozni kell egyet előre (mintha egy könyvben lapoznál előre a Kindle jobb oldalán található gombbal), és ott a legfelső menüponton állva kell az 5 irányú gomb közepét megnyomni, a lenyíló menüből választható ki a magyar nyelv.

/Volt olyan akinek azt írta, hogy nincs elég hely a telepítéshez, és nem is indult el a telepitő, ez estben javasolt egy biztonsági másolat a kindle tartalmáról, és eszközölni a "menu"-ből egy "reset default"-ot./

Frissítés wifi-ről a legújabb verzió esetén:
Ha van WiFi elérésünk, akkor egyszerűen kapcsoljuk be (Menu/WiFi be). Amennyiben van újabb elérhető változat (általában pénteki napokon  teszik közzé a készítők az új verziót), akkor a Duokan  felajánlja a frissítést. Ha erre nyomunk egy OK gombot, akkor automatikusan letöltődik az új változat, majd magától újraindul a rendszer. (De az nem fogja tartalmazni az új dolgok fordítását!)
Ha véletlenül mégsem fogadtuk el az automatikus frissítést, akkor a Beállítások/Frissítés lekérdezése menüpont használatával ezt később is megtehetjük.
Időnként a letöltés nagyon belassul, sőt megáll. Ha sokáig nem történik semmi érdemes belépni a Letöltések menübe, itt nyomon követhetjük a folyamatot, szükség esetén az elakadt letöltést megszakíthatjuk, és később  újra próbálkozhatunk a frissítéssel.
Amennyiben nincs WiFi a közelben vagy ha szeretnénk hogy a magyar fordítás is naprakész legyen, akkor az innen letöltött csomagban lévő DK_System könyvtárral egyszerűen írjuk felül a készüléken lévő régi könyvtárat, majd indítsuk újra a Duokant.

DuoKan 2013 R.2.5 frissítése újabb Liteduokan-ra az itteni telepítővel:
Egyszerű feladatok lesznek, ugyanis csak az aktuális frissítés mappájából a DK_System mappát kell a Kindle-re másolni oly mód, hogy mindent felül kell írni amira rákérdez. Frissítésnél nagyon figyeljetek oda, hogy a megfelelő kindle-re szedjétek le a frissítést, és lehetőség szerint ne akarjatok korábbi verziót feltenni, tehát kisebb verziószámút mert kiszámíthatatlanok lehetnek a következmények. Ámde, ha kisebbre szeretnétek váltani, akkor a DuoKan menüjéből töröljétek azt, és újra rendesen tegyétek fel az alacsonyabb verziószámú rendszerszoftvert.

Váltás a DuoKan menü és az eredeti gyári Kindle rendszer között:
DuoKan-ból Kindle rendszerre: a beállítások pontban van erre menüpont.
Kindle rendszerből DuoKan-ba: menu – settings – menu - restart

Eltávolítás:
Ha mégsem vagyunk elégedettek a Duokannal nagyon egyszerűen megválhatunk tőle a Beállítások/Duokan törlése menüpont segítségével. Amennyiben már huzamosabb ideig használtuk a rendszert, akkor a DK_System mellett egyéb DK_ kezdetű könyvtárak is fellelhetőek lehetnek a készülék gyökérkönyvtárában, ezeket később, már a rendes Kindle rendszer alatt nyugodtan törölhetjük.

(Természetesen mindezt mindenki a saját felelősségére végezze el, mert vannak kockázatok és mellékhatások ha azt sem tudjátok mit csináltok.)

218 megjegyzés:

  1. Köszönöm munkátokat!
    Köszönöm, hogy megosztjátok munkátokat!

    A minap találtam rá erre a lehetőségre, hogy Doukant tegyek a már 8 hónapja meglévő Kindle 4-emre.

    Gyorsabbnak tűnik az eredeti rendszernél. Egy észrevétel, ami lehet, hogy csak nálam történt így: az eredeti rendszernél nem tudtam ki-be kapcsolni, csak eltűnt a kép és fehérre váltott (teljes fehérre). Csak miután bekapcsolt wifivel próbáltam kikapcsolni, úgy már sikerült, és komplett újraindítás megtörtént. Ez még a Duokan előtt volt.

    Szépen települt. Igaz, először kínai betűkkel állt elém. De sikerült az általatok lefordított kezelési útmutató (Duokan) alapján az S betű mint beállítás alapján a beállításokba navigálnom, és ott már valahogy megtaláltam a Hungarian nyelvi lehetőséget (D betű alatt).

    Azóta is jól működik.
    Azt szeretném kérdezni, hogy mi módon oldható az meg, hogy a képernyővédőt mikor felteszi, akkor csináljon egy képfrissítést, mert átütnek a betűk árnyékai a megjelenő képen. Miután visszaváltok olvasásra csinál egy teljes képfrissítést, de előtte nem. Csak mert így a képek nem olyan szépek. apróság, de az alap rendszeren nem láttam ilyen átütést, valószínű lefrissítette magát mielőtt beadta a képernyővédő képét.

    Hol tudnám beállítani ezt?
    Nézelődtem a Kindle-n fájlkezelővel, és látom elérhetők rendszer log-ok, a language mappában pedig a hungarian txt-ben még átírtam még pár dolgot az angol előrészből következtetve.

    De pl az akku lemerülésekor kínai szöveget dob fel, persze amikor már teljesen lemerült, akkor egy akku jelenik meg zzz betűkkel, ami már világos. Amikor csatlakoztatom a pc-hez, akkor az usb-s feliratot is kínaiul dobja ki.
    Hol tudnám ezeket átírni? mert a language- hungarian txt -ben nem találtam erre lehetőséget.

    Köszönöm, és köszönöm, hogy ezt lehetővé teszitek.

    Azért is kérdezem, mert a családba most rendeltünk 5 darabot, látván, hogy a kindle jó, és hogy magyarítható. Itt lesznek idősebb emberek is, és jó lenne még ezeket magyarosítani nekik... ha tudnátok ebben segíteni. Nyilván megszokható, de ha lehet, akkor átírnám, ha tudnám hol lehet.

    Köszönettel
    kiscsibe33

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsit még kiegészíteném Kobuderát:

      A kínai szövegek egy része (pl. az USB képernyő) cserélhető, lásd a Duokan egyedivé tétele bejegyzést: http://duokanhun.blogspot.hu/search/label/Duokan%20egyediv%C3%A9%20t%C3%A9tele

      A maradék kínai menüpontok sajnos egyelőre kimaradtak a Hungarian.txt fájlból, így lefordítani sem tudjuk őket. Remélhetőleg a fejlesztők hamarosan ki fogják ezt egészíteni, és akkor végre nem lesz akadálya a teljes magyarításnak.

      Törlés
    2. Értem.

      Köszönöm, az usb-s képek cseréjét a link alapján megcsináltam. Működik.
      Nagyon szépek.

      Törlés
  2. A teljes képernyő frissítés átállítása 1 oldalanként sem hoz a képernyővédőre nézve kedvező eredményt nem frissíti meg a képernyővédőre kapcsolás előtt a képernyőt.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Kis Csibe!

    Ez valóban apróság. Sajnos mi sem tudunk erre mit mondani. A duokan készítőinek hamarosan úgyis írnunk kell egy levelet. Ezt a kérésed is megfogalmazzuk felé, hogy ha lehetséges tegyék bele frissítésként. Viszont nem ígérhetjük, hogy megteszik. Ugyanis a frissített magyarítást sem tették még bele, amit csak innen tőlünk tudsz külön letölteni, és használni.
    Mindamellett különös emberke lehetsz, (mindenféle rossz szájízt kerülve), hogy ilyen apróságra is adsz. :) Persze ez igényes dolog, de én pl. eddig erre nem is figyeltem. Olvasás után tettem a táskába és kész. Felületesen szemlélve a képernyő így is szép.

    További kellemes Duokan használatot, és a további észrevételeidet is örömmel vesszük! :)

    Üdv!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóó, először is köszönöm a gyors választ, válaszokat!

      Hmm. Ilyen apróságot észreveszek, azt viszont nem vettem kellően észre, hogy a friss magyarított (hungarian.txt)-t külön másoljam be, bár olvastam róla, mégis a letöltött duokanról azt gondoltam, hogy tartalmazza már a friss fordítást. Oké, akkor azt külön bemásolom.

      Köszönöm, hogy felhívtátok rá a figyelmemet.

      Törlés
  4. Kedves Kis Csibe!

    Kitaláltam a problémádra egy megoldást. Készítesz egy 600x800 üres, tehát fehér jpg képet. Elmented mondjuk képernyővédő néven. Ezt elmented rar-ba, mert a duokan ugye a képeket csak úgy látja!
    Ezután bemásolod a DK_Documents mappába, és mielőtt kilépsz, ezt megnyitod, ekkor beadja a full fehér lapot, majd innen kapcsolod ki, és voala, szép a képernyővédő. A kérdés már csak az, ér-e annyit a szép tiszta kép, hogy minden alkalommal megnyiss egy üres képet. :)

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!

    Megjöttek a tágabb család részére rendelt Kindle 4 -k.
    Ezeken már 4.1-es firmware van. Ennek értelmében felmásoltam a fent leírtak szerinti mappákat, állományokat, de sokadik újraindítás után sem jelenik meg rajta a Duokan.
    Felcsatolva a Kindle-t azt látom, hogy a data.tar.gz állomány eltűnik (törlődik) a Kindle gyökérmappájából.

    Nem tudom mit lehetne tenni?
    A legfrissebb 10.19-es Duokant töltöttem le. A 4.1... mappában található fájlokat, mappákat is felmásoltam a gyökérbe, de csak a Kindle gyári rendszere jön elő. Mit lehetne tenni? Egész pontosan szeretném a segítségeteket kérni.
    Majd megpróbálom esetleg bekapcsolt wifivel, eddig airplane módban próbáltam, lehet az a gond.
    Még próbálkozgatok.

    Azért is szeretném a Duokant, mert Párom azt mondta, hogy mintha élesebbek lennének a Duokan betűi, jobban kitölti a lapot az írás, és hát magyarul van a menüje. Szóval szeretném.

    Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szóval hogy nem jön be nekem semmi diagnosztikai menü, csak a Kindle saját rendszere indul el.

      Törlés
  6. Kedves Kis Csibe!

    Pontosan ezt csináltad? :

    "A letöltött csomagból a DK_System könyvtárat illetve a K4_4.1.0 könyvtárból a data.tar.gz, ENABLE_DIAGS állományokat, valamint a diagnostic_logs könyvtárat másoljuk fel a Kindle-re. Restart-ot követően a rendszer a diagnosztikus módba fog belépni. Itt válasszuk a D) Exit, Reboot or Disable Diags, majd a D) Disable Diagnostics, végül a Q) To continue menüpontokat."

    Majd megkérdem Anianikó, aki a múlt héten elsőre megcsinálta ezt, és megkérem hogy írja le Neked ami esetleg nem lehet egyértelmű. Illetve az is lehet, hogy addig Gábor is tud valami használható infóval szolgálni.

    Üdv!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm a gyors választ!

      Tehát a gond azt gondolom ott volt, ami alább írtam, hogy eddig a restart opcióra nem bukkantam rá (most már tudom, hogy a settings (beállítások-menü) alatt lehet előhozni a jobb klikkel - a Kindle gyári rendszerén). Eddig kizárólag gombos újraindítást csináltam, vagyis hard resetet.

      Ez lehetett a gond.
      Majd még a másik 4 db-ra is ráteszem, és visszajelzek.

      Köszönöm a gyors választ, és segítőkészséget!

      Törlés
  7. A félinformáció....

    No, sikerül. Igaz a wifit bekapcsoltam, de az sem hozott megoldást.
    Hanem belenéztem a k4.4.1... mappában található Duokan for kindle 4 ... pdf-be.

    Ott látom, hogy van olyan menüpont hogy restart...
    Dehát én nem láttam ilyen az én készülékemben.
    Akkor vettem észre, hogy a beállítások lap alatt érhető el jobb klikkel... (a Kindle saját rendszeréről beszélek).

    Ott restartra nyomva előjött a diagnosztikai menü. Ott követve a leírt lépéseket, felment szépen a Duokan.

    Megint tanultam valami újat (habár lehet, hogy más is belefuthat ebbe a gubancba- lehet érdemes lenne erre felhívni a figyelmet). Eddig mindig gombos reset-et csináltam (hard reset-et). Remélem nem okoztam ezzel semmi maradandót a régi Kindle-n sem.

    Szóval működik.

    VálaszTörlés
  8. Kedves Kis Csibe!

    Nyugodj meg, ezzel nem okoztál semmi bajt. Örülök, hogy sikerült, a bejegyzést meg javaslatodra javítottam. Köszönjük mis is!:)

    Üdv!

    VálaszTörlés
  9. Kedves Kobudera!

    Szeretnék még kérdezni: ha a Doukan fut, akkor az azt jelenti ugye, hogy az alap Kindle rendszer nem fut. Kérdem pl azért, hogy az alap Kindle rendszer alatt ki legyen-e kapcsolva a wifi (vagyis airplane módba legyen kapcsolva), vagy mindegy, mert ha Doukan alatt nincs bekapcsolva, akkor nem fogyaszt, mert olyankor a Doukan megy csak?

    Illetve mi a tapasztalatotok, hogy bekapcsolt wifivel mennyire fogyaszt többet? Hála nektek az ftp rátöltést használom, nem szeretem dugdosni, hogy ne töltögesse fölöslegesen.
    ---------------------------
    És még egy kérdésem volna:
    - alapból csak usb kábellel érkezik a Kindle. Azonban van otthon egy univerzális töltő usb kimenettel, (230V- 5V), azonban az 1 Aórás, míg a Kindle hátlapján az olvasható elég apró betűkkel , hogy max 500 mA -el töltsük. Az amazonnál kapható töltő azonban 850 mA-es.
    Szóval merjem-e az otthoni 1 amperessel tölteni? Már töltöttem néhányszor a régi Kindle-t ami februárban jött, de azóta nem mertem, mióta erre felfigyeltem.

    Mit gondoltok?
    Köszönöm.

    VálaszTörlés
  10. Kedves Kis Csibe!

    Szerintem nem fut. Hiszen a két rendszer teljesen különböző. Természetesen a wifi-vel jobban fogyaszt, de állandóra fölösleges bekapcsolva hagyni. Szóval amikor a duokan a domináns, annak a beállításai aktívak, mikor a kindle menüje, akkor annak.

    Igen, az ftp funkció elég király dolog! :)

    Én a helyedben figyelnék a mA-re, viszont lehet kapni univerzális adaptereket, ha nem akarod mindig bekapcsolni a gépet töltéshez. Bár így sem kell túl sokszor tölteni szerintem.:) Próbálj meg az amazonnál kapható töltőhöz leginkább hasonlító adatokkal rendelkező töltőt találni.

    Üdv!

    VálaszTörlés
  11. Az idő beállításához:

    Magyarországra nézve

    Nyári időszámítás esetén- Keleti földrész 02:00
    Téli időszámítás- Keleti földrész 01:00

    Csak azért írom ide, mert rá kellett jöjjek, hogy hiába állítok be neki időt, kell hozzá, hogy a megfelelően legyen az időzóna is beállítva.
    nekem ez nem volt egyértelmű, azért is írom ide, mert lehet, hogy másnak sem az.

    üdvözelettel.

    VálaszTörlés
  12. Köszönjük. Valóban így van, én csak azért nem tulajdonítottam ennek túl nagy jelentőséget, mert manuálisan is kb. ugyanaddig tart átállítani a rendes órát, mint a földrészt. Ennek akkor lenne jobban értelme ha magától átállna. Mindenesetre Neked köszönhetően ez is belekerül a leírásba. :)

    Üdv!

    VálaszTörlés
  13. Szeretném jelezni, hogy hiba nélkül felment mind az 5 új Kindle 4.1 -re a Doukan (a fentiek szerint eljárva).

    Még csak néhány napja hogy használom a Duokant, mégis nagyon megszerettem. :)

    Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kis Csibe!

      Örülünk, hogy sikerült! Ugye az r6.6-ot tetted fel ami tegnap kijött, és a frissített nyelvi fájlt?(2012.10.23) :)

      További élménygazdag felhasználást! :)

      Törlés
    2. Megkérdezhetem, hogy szürke vagy fekete Kindle 4-ekre sikerült feltelepíteni a programot? Elvileg (az Amazon szerint) a két készülék csak színében tér el, ennek ellenére jó lenne pozitív megerősítés, hogy az új, fekete K4NT-ken is gond nélkül müködik a Duokan.

      Törlés
    3. Jelentem működik a fekete K4-en a Duokan, saját tapasztalat.

      Törlés
  14. Igen, mind az öt darab fekete K4 NT..
    Egyébként valahogy pörgősebbnek tűnt, mikor először indítottam a feketéket az eredeti rendszerrel, a már meglévő szürke K4NT-vel szemben.

    A feltelepített Duokan- felületek között nem tapasztaltam sebességbeli különbséget a fekete és a szürke között.

    Mind jól működik.

    VálaszTörlés
  15. Ennek igazán örülök. Ajánlom figyelmedbe a megújulást magyarítást a következő frissítésekhez. :)

    VálaszTörlés
  16. Sziasztok!

    Próbáltam többször is feltenni a progit, de nekem nem sikerült...

    Fekete K4-em van.
    Eljutok odáig, hogy Q) To continue.
    Villan egyet a kijelző és vissza adja az előző képet.
    Nem csinál semmit.

    VálaszTörlés
  17. A letöltött csomagban nem találok mást csak a DK_System könyvtárat. Honnan tudom letölteni a többit? (K4_4.1.0, ENABLE_DIAGS stb)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Észrevételed köszönöm, a telepítőknél megtalálod a szükséges fájlokat. Pótoltam a hiányt! :)

      Törlés
  18. Üdv,

    Kindle 4-re próbáltam telepíteni (4.1 fw). Minden rendben megy, lefut a Duokan install képernyő, majd bejön az eredeti kindle menü és az is marad. Mit csináltam rosszul?

    Ricsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv!

      Az sem hoz eredményt ha a az eredeti kindle menünvan indítva egy restart? :)
      Menü gomb settings, menü gomb restart.
      Nos?

      Dani

      Törlés
    2. Üdv Dani!

      Nem segít az sem, próbáltam a restart-ot 2x is.

      Törlés
    3. Üdv!

      Érdekes ez a hiba, így nem is tudom mit mondjak rá. 4.1.0, ahhoz ugye van egy 4.1.0-es leírás, "4.1.0 firmware alatt: " az is követve volt?

      Törlés
  19. Helló,

    Kindle 4-nél a Nov.30.-i frissítésnél nem jó a link honnan tudom letölteni?


    Karesz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Karesz!

      A link javítva van, köszi hogy szóltál! :)

      Törlés
  20. Helló,

    Azt lehet tudni a Duokan frissítéseknél mi változik érdemes-e mindig a legújabbat feltenni? (vagy csak a hivatalos oldalon?)

    Üdv: Karesz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Karesz!

      Általában működésbeli javítások vannak. Ha új menüpont, vagy valami fontosabb arról írok, de nem írok minden "apróságnál". Te döntöd el, hogy felrakod-e vagy sem, de általában érdemes. A mostani változtatások a Touch és Paperwhite verziót érintették jobban, de a Kindle 3-4 verzióban is van frissülés, de ez annyira "sablonos", frissebb, lágyabb gyorsabb dolog, hogy nem írok minden héten erről.

      Törlés
  21. Sziasztok!

    Köszi az összeszedett információkat!
    Ma délután megjött a fekete 4-es 4.1-es Fw-el.
    Wifi bekapcsolva, fel is ment a telomra.
    legfrissebb verzió letöltve.(R7.4 HUN)
    Leírás alapján a könyvtárak és fájlok felmásolva... Setup/reboot...deiag menü végig...És az utolsó pontnál Q. A képernyő kivilágosodott majd visszakaptam az előző lehetőségeket: Q és X. és 2 pontocska a bal alsó sarokban (nagy ijjedség) de a Q és X továbbra is választható volt.
    Jött a hogyan leheljünk bele életet menüpont, Hosszan lenyomott bekapcs gomb megoldotta, de a boot után nem jött elő kínai szüveg.
    Fájlok és mappák újra felmásol (felülír) megint a fenti azaz leírt műveéet sor, ismét ugyan az a szindróma mint nov 16-i bejegyzésnél.

    Van ötletetek? Kapcsoljam ki a wifi-t és próbáljam úgy?
    (most nincs nálam a kütyü)

    Kösz:
    Eresz

    VálaszTörlés
  22. Szaisztok
    Ma újra próbáltam

    Ujra nem sikerült.
    A kikapcsolás után erre lettem figyelmes:
    Elindulna a doukan telepítő, de

    need 48 MB, aviable 0
    not enough spase shortage 48 MB

    Lehet csak én vagyok kezdő és le kellene törölni a kindle gyökérből mindent, és csak a fent leírt állományokat otthagyni?
    KÖsz.

    Eresz

    VálaszTörlés
  23. Szia!

    Azt írja, hogy a szükséges hely 48 mb, szabad helt nulla. Ennyire tele van az a kindle? Nem újan vetted? Van minimum 50 de javaslom 150 mb szabad hely az olvasón?

    Várom a visszajelzésed. Üdv!

    VálaszTörlés
  24. Kedves Kobudera,

    Köszi a gyors választ!
    Abszolút új. tegnap megkaptam, kibontottam, elkezdtem feltelepíteni.
    Még e könyvet sem látott a memóriája.
    Semmi nincs rá telepítve. A háttértárként látható memória (1.4GB) ból 1.2GB szabad.

    Ma már a kínai legújabb 17-i verzióval is megpróbáltam, de ugyan az az eredmény.
    van fotóm is a kikapcsolás utáni boot képernyőről, ha gondolod el tudom küldeni.

    KÖsz:
    Eresz

    VálaszTörlés
  25. Kedves Eresz!

    Kérlek küld a fotót a kobudera@citromail.hu email címre. Esetleg "Reset default-ot" megpróbálhatnál telepítés előtt.

    Üdv!

    VálaszTörlés
  26. Kedves Dániel!

    Köszönöm a segítséget. A következők történtek:
    1, Reset default => reboot
    2, a fenti eljárás szerinti állományok felmésolása, majd restart
    3, D=>D=>Q pontok választása => Eredmény ugyan az kivillan, de utána visszakapom a Q és (azthiszem)E pont. Tiszta pipa vagyok, és mutogatom a kollégámnak, hogy nem megy, nem tudok vissza sem lépni, hogy újra kezdjem. Végül:
    4, megnyomtam a középső navigációs gombot felfele (azt hiszem 2x) és felkerültem az első (hosszú menüsorba)
    5, megnyomtam ismét a D-t gondolván, hogy ha már itt vagyok újra lefutom a D=>D=>Q sorokat és láss csodát! Képernyő megrázta magát doukan install started.. Wovvvv

    Ezek után holnap a kollégámét is okosítanom kell.
    Beszámolok az eredményről

    Annyi még, hogy ezek abszolút friss fekete Kindle 4-esek 4.1 FW főverzióval. Amerikából a jelenlegi akció keretében érkeztek haza bontatlan csomagolásban.

    Remélem segítettem a fentiekkel.
    Holnap jelentkezem.

    Üdv:Eresz

    VálaszTörlés
  27. javítok:
    "de utána visszakapom a Q és (azthiszem)E pont" Nem E hanem X pont

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Eresz!

      A q lenyomása után egy kicsit várni kell. És ha nem történik semmi akkor újra nyomd le. Reméltem, hogy a Reset Default segíteni fog. Valami "érdekes" hiba lehetett. a lényeg, hogy működött.:)
      Remélem, hogy a holnapi napon a másik problémamentesen lefut. Majd várom a visszajelzésed. A magyar nyelvet gondolom sikerült kiválasztani.

      Üdv: Kobudera

      Törlés
  28. Sziasztok!

    Ma elsőre megvolt a kollégám kütyüje is.
    Nem volt Reset default! Csak hogy kipróbáljuk :)
    1, A szükséges fájlok felmésolása a helyükre
    2, reboot
    3, D,D,Q => az ismert villanás, majd semmi
    4, 2x megnyomva a középső kurzorgombot felfele bekerültem ismét az első hosszú menübe.
    5, D megnyom=> nem történik semmi, nem indul újra , mintah lefagyott volna
    6, bekapcs gomb hosszan nyom => újraindul ...éééés... Installind Duokan (értetlenül néztem)
    De végül minden rendben volt így.
    7, utómunkálatok, magyarítás.


    Üdv:
    Eresz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      A 7-es pont gondolom am magyar nyelv beállítáa, mert a magyarítás hosszabb folyamat. :D Örülök, hogy sikerült. A hiba amit jeleztél érdekes, eddig nem volt még ilyen. De már tudjuk, hogy a "Reset default" jelenthet megoldást, hála Neked.
      Kellemes ünnepeket, és olvasást!

      Üdv: Kobudera

      Törlés
  29. Kedves Roland!

    Kindle 5 nincs, az a négy csak az ötödik generációs. http://hu.wikipedia.org/wiki/Amazon_Kindle
    A Tied a négy csak fekete színű, igaz? A paperwhite-on nincsenek gombok.
    Üdv! :)

    VálaszTörlés
  30. Szia!

    Tettem be egy képet, hogy melyik két készülék a Kindle 4. Ez alapján és a rajta lévő fw alapján be tudod azonosítani melyik a Tied. Üdv!

    VálaszTörlés
  31. Szia!

    Jól érted, de ez kicsit több egy sima magyarításnál.:) Ez szinte egy másik OP-rendszer.

    Üdv:Kobudera

    VálaszTörlés
  32. Hali!
    Ezer köszönet és hála nektek!!!!
    Kislányom kapott egy fekete 4.1.0 és nektek köszönhetően már tudja is használni.
    Nem vagyok 1 nagy guru,de olvasni tudok és kb 10 perc alatt megvoltam vele.
    1 észrevételem volt,az utolsó "Q pontot" 2x kellett nyomni, elsőre nem csinált semmit,de addig és onnan minden pöpec.

    Lehet én vagyok a hülye,de a mymusic mappát nem találom.Képernyővédőt már raktam fel,de a zene még nem megy,de nem adom fel.
    És,ha már itt vagyok,szét nézek az oldalon,hátha találok vmit a fire főzésére is.

    Köszönet!!!
    Üdv
    darkjoe

    VálaszTörlés
  33. Szia!

    Kindle 4 nem tud zenét lejátszani. Örülök, hogy örömet szereztünk. Kindle Fire-vel nem foglalkozom. Mivel nincs olyan gépem, egy Kindle DX-et szeretnék, de sajnos nem találok már, illetve horror árban csak. Üdv: Kobudera

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hali!

      Akkor kereshetem 1 darabig a mymusic mappát mag a fire irományokat :)

      Köszi
      darkjoe

      Törlés
  34. Hello kedves szakik!
    Problémám lenne. Mindent megcsináltam ami a leírásban szerepel, de az utolsó Q) To continue résznél nem csinál semmit. Gondoltam visszalépek, de az sem segítet, arra sem reagál.
    Mit tegyek??

    Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Érdekes ez a Q-s dolog néhol makacs.:) Volt akinek kétszer kellett rányomni, volt akinek hard reset kellett. Sikerült végtére is, vagy most hogy áll a készüléked? Üdv!

      Törlés
    2. Sikerült, de valahogy nem jött be ez a duokan. Az alap olvasóhoz képest sokkal lassab a lapozás, ami elvette a kedvem tőle. Pedig sok hasznos funkció és beállítási lehetőség van, amiket sajnálok.

      Törlés
    3. Kedves Unknow! :)

      Szerintem az történhetett, hogy olyan tartalmakkal próbáltad ki a DuoKan-t amiket normál esetben nem is vinne. Ilyen lehet az epub pl. Mobi esetében ugyanaz a sebesség mint a prc-nél. Továbbá azt is vizsgálnod kellene, hogy más dolgokkal is lassú-e. Mert nem a DuoKan-nal van a baj. Javaslom járd körül a problémát, csinálj tesztvideókat a telefonoddal.
      Ha ezek után sem tetszik, akkor ez van. Ez a menü egy plusz lehetőség azoknak akik szeretnének élni vele. Kellemes ünnepeket! :)

      Törlés
  35. Hello!

    4.1.0-s K4-re a felpakolás nálam sem egészen a leírás szerint ment. Hasonlóan Eresz tapasztalatához, a végén nem indul el a telepítés. Én nem indítottam újra, hanem balra vissza az első képernyőre, majd jobb gomb, s ekkor indult a telepítés.
    Pár perc használat után, ami nem tetszik:
    - Jobbra balra gombról eltűnik a fejezetugrás. Ez nekem hiányzik!
    - "Szőrösek" a betűk. És hiába a simítás, a vastagítás, a kül. fontok, akkor is "szőrösek". Ez engem zavar!
    Raktam fel másik két fontot is, azzal is az a helyzet. A menü betűi szépek, ezért átraktam azokat a fontokat is, hogy hátha. De nem: kiválasztva már szőrösek a könyvben.
    Nem értem, mert valaki éppen azt dicsérte, hogy szebbek a doukan fontjai, mint a Kindle-é.
    - És még néhány apróság, ami viszont megszokás kérdése: pl.:
    Ami az első hsz-ben is szerepel, az nálam is él, csak én máshol látom: Ha a menübe lépek, majd onnan ki, akkor megmarad a menü szellemképe. A képfrissítés erre nincs hatással. Ha magában a Kindle menüben kapcsolom be az állandó frissítést, akkor is él ez a Doukan-ban. (még a Kindle alatt immár lassan egy éve, hogy soha nem tapasztalom ezt, pedig mindig is ki volt kapcsolva a frissítés)
    Olvasás közben lapozáskor ez nem jelentkezik, tehát az alapértelmezett (4 oldalankénti?) frissítés mellett is tökéletes a könyv. És ami még érdekes, hogy képet tartalmazó oldal lapozása után sincs szellemkép, csak a menü szellemeskedik.
    Ami tetszik:
    - FTP kapcsolat. (ha a calibre is rávehető erre (még nem néztem), akkor az +1 pont)
    - Egyszerű "képernyőkímélő" kép csere-bere. (nem a megszokottakkal fogad)
    - Magyar felület. (bár ez mindegy)
    - A több lehetőség, mint ami az alap szoftban van.

    Ha sikerül "szőrtelenítenem" a fontokat, akkor asszem megmarad.

    Köszönet érte azoknak, akiknek benne van a keze ebben a projektben! Szép munka!

    BUÉK mindenkinek!
    DQ

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen!

      Elöljáróban köszönöm, hogy az általam készített magyar nyelvre írtad, hogy mindegy. Te ezentúl használd angolul! :D Továbbá a többi kérdésed számomra már nem is fontos, hiszen az sokkal fontosabb, hogy éppen a Kindle DX-re tehető Duokan menüjét magyarítom, ami meg Neked nem fontos. :P
      Félretéve a viccet, és hogy jól kitrollkodtam magam, megpróbálok felelni.

      1. Szerintem nem szőrösek a betűk, végy egy borotvát, borotválkozz meg, hátha a szőr belelóg a szemedbe, ha nő vagy akkor is! :D Nem tudok a problémádra mit mondani, én nem látom, szóval ez egyéni szoc. bocs.:)
      2. Valóban jól látod amit látsz, és valóban olvasás közben nincs ilyen baj. Ez a DuoKan-ba épített szemvizsgálat, amíg látod jó a szemed, ha viszont már fel sem tűnik, javaslom látogasd meg a szemorvosod, lehet szemüveg kell. :D
      3.
      Továbbá örülök, hogy tetszik is a program, hiszen folyamatosan fejlesztik a fiúk. Csak annyit tudok mondani az Ö nevükben is, mert nekem ilyen nagy hatalmam van heheh XD, hogy valószínűleg ezek mind javulni fognak, de lehet hogy nem.

      B.Ú.É.K! XD

      Törlés
    2. Tisztelt Kobudera!

      Félreértetted: nem a magyarítást, nem a munkádat szóltam le!
      Az a zárójeles mondat csak egy megjegyzés volt.
      A végén ez viszont nem megjegyzés volt: "Köszönet érte azoknak, akiknek benne van a keze ebben a projektben! Szép munka!"

      Nem kellett borotválkozni sem, immár nem szőrösek a betűk.
      Nem tudom, mi lehetett az eredeti nyelven a beállítások menü "Lapozás módja: gyors / normál". Lehet, hogy ez van hibásan így fordítva?
      A "turn page mode" persze nekem is ezt jelenti, amit neked, de nem biztos, hogy ez volt ott kínaiul is.
      Ugyanis:
      Számomra ez nem utal a fontok minőségére, így ezzel a lehetőséggel nem foglalkoztam, amikor nem tetszettek a pixeles betűk.
      Ha ezt a menüpontot Normálra teszem, akkor a fontok pixelesedése (vagy szőrösödése) megszűnik, tehát a fontok minősége változik. (kapcsold át, s látni fogod, miről beszéltem.) Normálra téve tökéletes.

      Szóval ha a turn page mode kínaiul is ezt a jelentést hordozta, akkor esetleg arról lehet szó, hogy a "gyors" lapozás annyit tesz, hogy elnagyolva jeleníti csak meg az oldalt (de ki akar így olvasni?), vagy a kínai megnevezés torzult az angolra fordítás során. De mindegy. Ez az opció legyen: normál és akkor szépek a betűk.

      BUÉK!
      Névtelen DQ :-)

      Törlés
    3. Kedves Névtelen DQ! :D

      Kicsit humorizáltam csak! Örülök, hogy megtaláltad a problémát, és ezáltal én is jobban szemügyre veszem azt a fránya menüpontot. Bevallom én azt sosem piszkálgattam. (Most kipróbáltam de a kindle 3-am nem szőrösödik.:D )
      Amúgy még mindig azt gondolom, de javíts ki ha tévedek, jó ennek a menüpont, hisz talán logikus, hogy a gyorsan végrehajtott dolgok nem olyan minőségűek. Annak azért örülök, hogy nem sértődtél meg, a humor fontos véleményem szerint. Most már okosabb lettem-e tekintetben is, majd bele fogom írni a tapasztalatokba. Köszönöm a magam és a felhasználók nevében.

      B.Ú.É.K! Üdv: Kobudera

      Törlés
  36. @Névtelen QD

    Hali!

    Nem tudom megoldódott e már a 'szőrös' betű probléma. Ha még nem, akkor egy próbát megér, ha megnézed a 'Beállítás' menübe a 'Lapozás módja' almenüt, hogy mire van állítva.
    Én is belefutottam ilyenbe régebben, ha 'gyors'-ra volt állítva, akkor majdnem vállalhatatlan volt a betűk minősége, viszont 'normál'-on abszolút rendbe van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. most látom, hogy már megoldódott a gond.
      elnézést, este van már, megyek is inkább aludni. :)

      Törlés
  37. Sziasztok!
    Nekem is K4-em van. Nem sikerül feltölteni a programot. Odáig eljutottam hogy Q) To continue de ezután csak villan egyet a képernyő és újra ez a kép jön be. Nem reagál semmire, olyan mintha lefagyott volna a gép. Mit tegyek? Kérlek segítsetek. Köszönettel: Colina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még valami azt is végig csináltam amit Eresz leírt dec 20.-án de nekem az se segített még mindig a Q)-n áll a gép nem indult újra. Már kétségbe vagyok esve teljesen, hogy milyen béna vagyok. Segítsetek kérlek! Colina

      Törlés
  38. Kedves Colina!

    Keress meg emailben kérlek: kobudera@citromail.hu

    Köszi, ott segítek! Üdv!

    VálaszTörlés
  39. Üdv!

    Meg szeretném kérdezni, hogy pontosan mit jelent a "gyökér". Kindle\.active-content-data vagy csak simán Kindle\ ?

    Előre is köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gyökér általában a növények talajban végződő "végtagnyúlványai" mellyel tápanyagot szívnak fel magukba.. Vagy mondhatjuk ezt a primitívebb megnyilvánulási formát gyakorló embertársainkra is. De a Te esetedben az általad példaként felsorolt lehetőségből a második lesz a helytálló. Tehát a gyökér maga a Kindle háttértároló ahogy a PC-den azt megnyitod. :)

      ÜDv!

      Törlés
    2. Köszi a gyors választ :D

      Törlés
  40. Üdv újra! 4.1-es K4-em van, és mindent a leírtak szerint csináltam. A settings-ben viszont nincs restart opció!! A hard reset pedig semmt se használ... A magyar nyelvű verzióból kimaradt volna az újraindítás? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem magyar bocsi, csak rosszul írtam :D Angol nyelvű, de nincs Restart lehetőségem

      Törlés
    2. megoldódott, csak rossz helyen kerestem

      Törlés
  41. Viszont most ott tartok, hogy rányomok a Q válaszra, nem történik semmi. Utána próbáltam az X választ, akkor se... most a gép nem ismeri fel, és semmit se tudok vele kezdeni. Tippek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szóval nem reagál? Akkor tartasd a bekapcs gombot vagy 20 mp-ig nyomva, kikapcsol. És ugyanígy kapcsold be.

      Törlés
    2. Köszi megvan :) végre :D

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  42. Sziasztok!
    Ezt fel lehet tenni a reklámos verzióra is, illetve akkor saját képet lehet berakni a reklám helyett?
    Ha igen akkor mire való a jailbreakelése a készüléknek?
    köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és működik 4.1.1 firmware alatt is a 4.1.0 leírását követve?

      Törlés
    2. Szia!

      Reklámos verzión müködik. Viszont 4.1.0 az 4.1.0 és nem 4.1.1! Ha az úgy működne fel lenne tüntetve. Ezt az új telepítőt még nem néztem, de valszeg 4.1.1-en nem működik.

      Törlés
    3. Szia!

      Szerintem nyugodtan felrakhatod a 4.1.1-es firmware-re is a doukant, nekem is azon van. Igaz én vagy két verzióval korábban raktam fel rá és azóta csak a frissítéseket töltöm rá innen az oldalról. Nekem is reklámos verziójú kindle-re van felrakva ás saját képek vannak a reklám helyett, ez ugyanis egy teljesen külön rendszer.
      Jailbreak akkor kell, ha kindle rendszer alá akarsz saját képeket berakni a reklámok helyett.

      Törlés
    4. Én nem ajánlom. A hivatalos oldalon sem ajánlják.

      Törlés
    5. Akkor nem tudom, ezek szerint akkor az én 2 kindle-m a ritka kivétel, mert én felraktam mind a kettőre már több mint 1 hónapja és azóta is tökéletesen működik.
      Belinkelek egy képet róla, hogy nem kamuzok.
      http://kepfeltoltes.hu/view/130319/20130319028_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

      Törlés
    6. Nem írtam, hogy kamu. Amikor felraktad a DuoKan-t akkor milyen fw volt a gépen?

      Törlés
    7. A 4.1.1-es fw, amióta megjelent azóta nekem az van fent a gépen, azonnal lefrissítettem. A dukoan-t meg kb. 1 hónapja raktam fel, mert akkor találtam rá erre a remek oldalra.

      Törlés
    8. Egészen pontosan febr.21 én leszedtem és felraktam a 2013-01-25-HUN verziót a 4.1.1es kindle-re, utána másnap mivel megjelent a frissítés leszedtem és felraktam a 2013-02-22-HUN verziót, de már csak a DK_System-et frissítettem, és ma meg szintén csak a DK_System-et frissítettem a 2013-03-15-HUN-ra, és újraindítás után tökéletesen működik.

      Törlés
    9. Ez egy jó hír. Nem tudtam, hogy kompatibilis.:-) Kösz.

      Törlés
  43. Köszönöm a választ!
    A készülék készenléti módban lefrissítette magát erre az új verzióra. Vissza lehet butítani, hogy működjön rajta a Duokan, vagy valószínűleg lesz telepítési mód erre a verzióra is?

    VálaszTörlés
  44. A minap kinéztem, hogy van-e frissebb doukan, mint ami már rajta van a 4-esemen. Volt. Ráengedtem. Azóta több, mint 1 mp a lapozás ideje, és engem ez olyan szinten zavar, hogy akkor inkább a gyári szoft. Onnan viszont hiányzik pár dolog, amit ennél már megszoktam.
    Szóval a kérdés:
    - Tapasztaltátok Ti is, hogy nagyon lassú lett a lapozás a 03.01-ei verzióval?
    - Esetleg van erre megoldás? (tegyem vissza a régebbit?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindjárt felrakom az új verziót. Max egy óra... Nézd meg azzal, de ha az sem jó itt a régebbi:

      http://dl.dropbox.com/u/33608656/Duokan/Telepit%C5%91k/Lite%20Duokan/2013/K4NT%26Fekete-2013-02-22-hun.rar

      De lehet, hogy a kindle-d vacakol. Néha megesik. Ilyenkor biztonsági másolta, duokan eltávolítás, factory reset, majd duokan felrakás az esetek többségében segít.

      Törlés
    2. Itt az új:

      http://dl.dropbox.com/u/33608656/Duokan/Telepit%C5%91k/Lite%20Duokan/2013/(K4%20NT%C3%A9s%20fekete)2013-03-08.hun.rar

      Törlés
    3. Kössz... Egyelőre visszaszoktam a gyári szoftra, mivel olvasni akarok, ha hozzájutok. Néha majd kiengedem a netre, hátha valamelyik frissítés megoldja a lassulást minden további nélkül.

      Törlés
    4. Fura, mert nekem nem lassú.:)

      Törlés
    5. Próbáld meg, hogy bemész a beállítások menübe és találsz egy olyat, hogy lapozás módja és ott átállítod a gyors-ra. nekem sokkal gyorsabban lapoz, igaz a normál módban sem lassú. :)

      Törlés
  45. Nekem xKindle_2013-03-15.23048.rtm jelenik meg a verziónál. A problémám csak annyi, hogy a menük egy része szépen magyarul jelenik meg a másik része (elég sok) a távol-keleti rajzokkal. Ha átkapcsolok angolra, akkor sem jobb a helyzet.
    Nincs valami megoldás, hogy latin betűkkel lehessen látni a menüket (olvasáskor természetesen semmi gond, de minek raktam fel a doukan-t, ha nem jobb mint az eredeti :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt az elég sok szerintem nem igaz, max. 6 pont, de írd össze. Mellesleg szerintem jobb mint az eredeti. Ja írd meg az angol megfelelőit is lécci. Mellesleg segíthetsz a fordításban is. Továbbá nem kötelező felrakni. :)

      Törlés
    2. Ne érezd magad vérig sértve, nem volt célom a lelkedbe gyalogolni. Azért nem tudom leírni mert a rajzos írásjelek szerepelnek minden nyelven (angolul is)
      A főoldalon (Házikós gomb) a keresés szöveg (gondolom, mert mellette nagyító van), meg attól jobbra valami rendezettségre utaló szöveg lehet.
      Utána a menü második sora, (itt is a rendezettségre vonatkozó felirat - ugyanazok a rajzok)
      A beállításokban a lapfülek (ezeket nem tudom mit jelentenek, de nem is ez a lényeg, mert mind a három rajzos)A lapozás módjánál az első választható szintén rajzos.
      A középső lapfülre váltva az akku % kijelzés feletti csoportnév is , a harmadik lapfülnél mindkét csoportnév, a lenti szövege és a kijelentkezés második szövege rajzos.
      Mindez a magyar, a hungarian (van két menüpont :)és az English-t választva is így néz ki.
      Be kell, hogy ismerjem, valóban nem sok, pont mindez, de elég furán néz ki.

      Törlés
    3. Tessék, ezeken a helyeken vannak kínai írásjelek, minden nyelven:
      http://kepfeltoltes.hu/130319/20130319023_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
      http://kepfeltoltes.hu/130319/20130319024_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
      http://kepfeltoltes.hu/130319/20130319027_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
      http://kepfeltoltes.hu/130319/20130319030_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
      http://kepfeltoltes.hu/130319/20130319031_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

      Törlés
  46. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  47. 4.1-es firmware, szürke Kindle 4. Települt a Duokan, újra is indult a rendszer. A menü gomb megnyomására fel is jön a menü, de tiszta kínai az egész, nincs benne semmilyen S betű (amiről a leírásban szó van). Nem tudná valaki elárulni, hogyan kell magyarra átkapcsolni a rendszer nyelvét?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?p=2091349#post2091349

      Ez alapján megtaláltam. És hogy másnak már ne kelljen keresgélnie, leírom. A menü gomb megnyomása után a legalsó menüpontot kell kiválasztani, majd a bejövő beállítások oldalon lapozni kell egyet előre (mintha egy könyvben lapoznál előre a Kindle oldalán található gombbal), és ott a legfelső menüponton állva kell az 5 irányú gomb közepét megnyomni, a lenyíló menüből választható ki a magyar nyelv.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. istenem, köszi ezt a bejegyzést, már az agyam eldobtam a krikszkrakszuktól, sehol nem találtam az új elrendezésben a magyart

      Törlés
    4. írást is elolvastad rendesen? Csak mert oda is bele van rakva ez...

      Törlés
  48. Üdv!
    Duokan-ban be lehet valahogy állítani, hogy ne legyen elválasztás, csak sima sorkizárás?

    VálaszTörlés
  49. Más is járt úgy, hogy Duokan alatt a könyveinek csak a töredéke látszik a listában? :-o

    Mindegyik ugyanolyan MOBI/AZW egyébként, de nagyobbrészt az Amazonos fiókomon keresztül kerültek a Kindle 4-emre, az pedig közvetlenül a Documents mappába teszi őket - és úgy látom, a Duokan pont ezeket nem mutatja, csak amik közvetlen USB-s összekötéskor, Calibre-vel fölmással jöttek létre egyedi almappákban...

    Lehet valahogy azon állítani, hogy a Documentsben ömlesztve lévőket is mutassa a Duokan, vagy csak az enyémen kergült meg vmiért?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A duokanban sajnos nincs sima sorkizázás...
      Amit az amazonon keresztül teszel a kindle-re azt az amazon ellátja egy védelemmel s emiatt nem látszik. Van rá program, hogy ezt kivedd. Más javaslatot nem tudok tenni. Szóval ezután USB-n vagy wifi-ftp kapcsolatban másolj könyveket ha a duokan alatt akarod olvasni, amiket meg eddig duokan nélkül tettél azokat vagy dolgozd meg, vagy olvasd kindle rendszer alatt.

      Törlés
  50. Köszi, akkor sajnos ennyi volt nálam a Duokan... :(
    (roppant praktikus az Amazon fiókon keresztül küldés, arról nem mondok le - de úgyis csak az elválasztás miatt érdekelt volna a Duokan, az pedig a normál Kindle rendszerben sem túl kritikus kis betűméret mellett)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mostantól nem lesz rossz elválasztás, ugyanis megtaláltam a módját, hogy végre ez az alkalmatlankodó hiba se legyen jelen többet.

      Törlés
  51. Sziasztok,
    elsőre sikerült a telepítés nagyon tetszett is,aztán kikapcsolt.
    Vissza kapcsolásnál jelszót kért ,ezt hol tudom megnézni illetve beállítani?

    VálaszTörlés
  52. Még annyit,hogy mivel nem tudtam bekapcsolni az egészet törölnöm kellett.
    Remélem legközelebb is sikerülni fog.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Nem értem tisztán miről van szó, de sejtem. Valószínűleg beállítottál egy jelszót a képernyővédőnél. Tehát ha jól értem miután újraindult kért egy jelszót, amit nem tudtál ezért törölted manuálisan? Adj hálát a magasságosnak, hogy nem történt komoly problémád emiatt. Így nem töröljük a DuoKan-t, és ha a jövőben bármi baja lesz a gépednek nem vállalok felelősséget. Javaslom tedd fel újra és figyelj oda mit csinálsz, mit állítgatsz be. Máskor ha baj van cselekedett előtt várd meg a választ. Elfelejtett jelszó esetén dugd usb kábelre a géppel a kindle-t majd távolitsd el, automatikusan a DuoKan-ban találod magad és írhatsz új jelszót vagy kikapcsolhatod azt.

      Üdv!

      Törlés
  53. Köszönöm a választ,annyit tennék hozzá:-semmilyen jelszót nem írtam(nem is tudom hol kell),
    -kábelre dugtam a gépet és az agyából töröltem duokont


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értem. Akkor mindenképp rakd újra, és ha nem tetszik menüből töröld biztos ami biztos. Remélhetőleg így sem lenne baj, de azért nem véletlenül van ez így kitalálva. Üdv!

      Törlés
  54. Szia!

    Ma megpróbáltam a 4.1.1-re felrakni a Duokant.
    Látszólag minden sikerült, de nem tudok magyarra váltani, csak valami kínai "zagyvalék" jelenik meg.
    Ha kábellel csatlakozok a géphez, akkor azt már magyarul írja.

    Hogyan tudom előcsalogatni a magyar nyelvet?

    VálaszTörlés
  55. Üdv!
    Használom a duokant december óta. Néha sajnos kérem a wifis frissítést is. Egyszer már töröltem egy frissítés miatt, de a pdf-ek visszahoztak ide.
    Most éppen valamelyik május eleji volt fönt, amikor itt olvastam, hogy javítottak a pdf olvasáson az R2.6-ban. Bár semmi bajom nem volt vele, mégis frissítettem. Nem kellet volna, mivel vagy balfék vagyok ahhoz, hogy megtaláljam a sorkizárt megjelenítést, vagy ez sikeresen eltűnt az újabb verzióban.
    Eltávolítottam, leszedtem innen, újra feltettem ... és továbbra sincs sorkizárt.
    Szóval a kérdés: nincs, vagy csak én nem találom?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Közben találtam valamit. Csak nem tudom, mit.
      Ha elkezdem váltogatni a betűtípusokat (éppen azt nézegettem, hogy minek nekem több tucatnyi, mit kell likvidálni), akkor egyszercsak beugrik a sorkizárt megjelenítés. De ha újra betűtípust váltok, akkor utána marad a balra igazítás. Ekkor hiába teszem vissza az előző betűtípusra, akkor sem lesz sorkizárt.
      Sőt!
      Ha sikerül valahogy előhoznom a sorkizárt megjelenítést, majd után csupán annyit teszek, hogy belelépek az oldalbeállítás menüpontjába (és ott nem változtatok semmit), akkor minden további nélkül már el is tűnik a sorkizárás.
      Nem látom a logikát, én azt mondom, hogy ez a verzió ezen a téren bugos. Du. visszateszek egy korábbit és többé nem frissítgetek.

      Törlés
    2. Azért ne legyél ilyen feldúlt.:) Itt az oldalon megtalálod a korábbi verziót, és a következő frissítés igéretes újdonságokkal kecsegtet. Szóval ne tegyél felelőtlen kijelentéseket.:)

      Törlés
    3. Nem vagyok feldúlt. Csak én ezt olvasásra használom; nagyon ritkán frissítek - és olyankor van valami negatívum. :-(
      Jelenleg mindenesetre jó. De ha belépek a beállításokba, akkor megint lőttek neki.
      Közben olvasom fönt, hogy ismert a probléma. Szóval magamnak köszönhetem, hogy beleléptem. Igaz, nem olvastalak titeket, csak wifin keresztül engedtem ki. (A 3.0 újdonsága, a netböngészés, nem igazán érint, lévén hogy a K4-et nem éppen a "billentyűzete" miatt szeretjük, netre ott az egyéb. Szóval visszarakom az említett 2.5-öt - és legközelebb olvasok, ha frissíteni támad kedvem :-))

      Ezektől függetlenül köszönöm!

      Törlés
  56. Sziasztok,
    most akartam egy fekete Kindle-t duokanozni (már egy 3as Kindle keyboardon meg egy másik feketén tök jól megy hónapok óta) de ez nem akarja az igazat. 1.4.0-ás firmwaren van. letöltöttem a DuoKan R3.0 - HUN - 2013.07.12. verzíot.

    Csinálom leirás szerint hogy
    DK_System könyvtár, K4_4.1.0 könyvtárból a data.tar.gz, ENABLE_DIAGS, valamint a diagnostic_logs megy a kindle alapkönyvtárába. Újraindítom, és csak az Kindle alaprendszer indul. Nincs semmi diagnosztikus mód, és a DK_System-en kivül eltünnek a file-ok a kindle ról :/

    Ha valaki tud valami segitséget, legyen olyan szives .. köszönöm elöre is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Sikerült megoldani a problémát? Ha nem, akkor kérlek írj egy emailt a duokanhun@gmail.com-ra és segítek. Üdv!

      Törlés
  57. Sziasztok!Honnan tudnám letölteni a korábbi verziot?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nem tudom mennyire figyelmesen töltőtted le a 3.0-ás verziót, de ott van mellette a jónak titulált R.2.5 is, pont azért hogy akinek ez nem tetszik bármikor visszatérhessen. Üdv! :)

      Törlés
  58. Sziasztok!
    Új tulaj vagyok, még csak ismerkedem az olvasóval. Sok mindent végigolvastam a Duokanről és természetesen szeretném használni. Azonban a támogatott kiterjesztések között nem találtam meg az .rtf-et, pedig a legtöbb általam keresett könyv ilyen formátumban létezik. Melyik formátumra lenne legcélszerűbb átkonvertálni a könyveket? Lécci segítsetek! Fekete Kindle-m van, 4.1.1-es. Köszi: kukuc

    VálaszTörlés
  59. SZiasztok!

    Végigolvastam a hozzászólásokat, és nem egyértelmű, hogy a 4.1.1-es verzióra feltehető-e a Duokan?
    Ha csak a 4.1.0-ra lehet feltenni, akkor szerintetek az amazon oldalán lévő 4.1.0-ás frissítővel vissza lehet tenni a régebbi szoftvert, hogy alkalmas legyen a Duokan-re?
    Köszi
    suste

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      " Kindle 4/5: Kindle 4 támogatás: 4.1.1-ig" Fel lehet a 4.1.1-re is.:)

      Üdv!

      Törlés
    2. Kedves Kobudera!
      Úgy tűnik az én kérdésem/kérésem láthatatlan volt, mert azóta sem válaszoltál. Vagy lehet, hogy számodra az én kérdésem egyértelmű. Akkor bocs, hogy foglaltam a helyet. Köszi a segítséget: kukuc

      Törlés
    3. Kedves kukuc!

      Ne haragudj, de nem is értettem pontosan miért olyan fájó pont az rtf-es dolog számodra. Mivel nem tudok ebben a témában nyílatkozni, mert nem használok rtf-et ezért arra gondoltam majd felel olyan valaki Neked aki jártas ebben a témában. Nyisd meg az rtf-et microsoft word-el vagy másold át a tartalmát bele, vagy ha nincs akkor töltsd le és telepítsd az ingyenes openoffice word-öt, és mentsd el őket pdf forámutamban, így már látni fogja a duokan. Jó munkát, üdv: Kobudera!:)

      Törlés
    4. Köszönöm a választ. Azért volt probléma, mert megcsináltam a wifi-ftp kapcsolatot, de mikor a fájlokat át akartam másolni, akkor azt írta ki, hogy hibát talált és nem másolt semmit. Ugyanezt csinálta a .doc fájlokkal is, tehát nem a fájl lehetett hibás. Viszont olvastam hozzászólásban, hogy a calibre által átkonvertált könyvekkel és mobikkal is volt probléma. Kipróbálom a pdf-et, remélem most már olvasni is fogok tudni :o) köszi: kukuc

      Törlés
    5. Pdf-et csak akkor használj, ha másként nem oldható meg egy könyv olvasása, vagy lusta vagy konvertálgatni. A pdf-hez fontos a Duokan is, mivel ezen a téren klasszisokkal jobb, mint a gyári szoftver.
      Az rtf-et, a doc-ot nem kezeli a Kindle. Ha sok rtf-ed van, akkor konvertáld őket mobi-ra (és NE pdf-re). Calibre-vel nagyon egyszerűen lehet ezt elkövetni, s csinálhatod akár csoportosan is. Ha érdekelnek a fejezetek, a tartalomjegyzék, stb., akkor nem árt okosodni a calibre terén, de némi utánaolvasás után rutin lesz belőle.
      Konvertálás után mobi esetén szinte mindegy, hogy Duokan, vagy a gyári szoftver alatt olvasod.

      Törlés
    6. Szia DQ!

      Korábban sokat konvertáltam, de a mobikkal olyan gondom volt, hogy nem volt sorkizárt, és nagyon hullámosak voltak a sorok, és több hiba is volt a megjelenítésben. Aztán mióta a szövegközelítési módot felfedeztem a pdf-ek esetében azóta sokat inkább pdf-be teszek - Libreoffice exportálás pdf-be funkcióval.

      Ettől függetlenül meglátom, lehet teszek egy újabb próbát a Calibre-vel mobi-ra nézve - pláne, hogy a 3.2-esben a mobi elválasztás, sorkizárás remekül működik.

      Törlés
    7. Kedves Kis Csibe!
      A Calibre meglehetősen sűrűn frissül. Természetes, hogy vannak benne hibák, de a sorkizárással nekem még nem volt bajom vele. Ha lenne, akkor van lehetőség ezt a konvertálás során ráerőltetni, de van lehetőség akár forrás szinten is némi html ismerettel "belenyúlni a könyvbe".
      A mobi és a pdf között az egyik fő különbség, hogy míg a mobi az direkt ebuksi formátum, a pdf viszont nem az. Ettől függetlenül én is használok pdf-et is (amióta tavaly rátaláltam a duokanra), de ha nem vagyok lusta, akkor azt is konvertálom (->ocr ->rtf ->calibre ->mobi).

      Törlés
    8. Kedves DQ!
      Köszönöm a segítséget!
      Nem gond a konvertálás, már letöltöttem hozzá a progit.
      Felraktam a Duokant is természetesen, csupán a regisztrálásával van némi gondom. Hiába próbálgatom - pedig a wifi azt mutatja, hogy jó a kapcsolat -, állandóan azt írja ki, hogy időtúllépés miatt nem sikerült és próbáljam újra. Lehet, hogy esetleg a beírt adatokkal van gond? Próbáltam a gmail-es fiókommal, használt és új jelszóval (ezzel regeltem az Amazonhoz is), és másik fiókkal is. A wifi-ftp kapcsolat remekül működik. Lécci segíts. Köszi: kukuc

      Törlés
  60. Hello!
    Erről majd más - én nem használom az amazonos fiókom sem, a kínai meg eszembe sem jutott.
    Biztos, hogy kell ez a funkció? Azt írtad, a könyveid pdf formátumban vannak, tehát megvannak, nem most akarod megvenni őket. Küld át ftp kapcsolaton keresztül (szerintem konvertálás után), és kész. Viszont jobb a calibre-vel elkövetni az ilyesmit, mert akkor szinkronban lesz a szgépeden lévő könyvtárad (már ha erre is használod a calibre-t, amit szerintem nagyon is célszerű) a Kindle-en lévővel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs, hogy csak most, de nem voltam net közelben.
      Azért szeretném a regisztrálást megoldani, ill. szeretném a böngészőt is használni, mert sokat vagyok úton és elsősorban akkor tudok olvasni, ill. átküldött anyagokat, híreket átnézni.
      Ezt a problémát még azóta sem tudtam megoldani.
      A többihez a segítségedet nagyon köszönöm. Calibret használom is.

      Ha valaki tudna a problémámban segíteni, lécci tegye meg!
      köszi: kukuc

      Törlés
    2. A DuoKan alatt regisztráció nélkül megy a net.

      Törlés
    3. Kedves Kobudera!
      Köszi! Tudom, hogy mennie kellene, már sikerült is a böngészőt elindítani, de valahogy úgy néz ki, hogy a routerrel van gond. Eddig nem engedett fel, aztán igen, most ismét nem. Majd megoldom.
      Mikor sikerült elindítani a böngészőt, csak kínai menüt tudtam elővarázsolni. Ebben tudnál segíteni?

      Törlés
  61. Sziasztok,

    Most sikerult nekem is telepiteni a Doukant, egy Kindle 5re, csakhogy a menuje kinai.Hogy tudnam atallitani a nyelvet magyarra. Megjegyeznem,hogy piheno uzemmodban, illetve az USB kabel csatlakoztatasakor magyarul irja ki a szoveget.

    KOszonom
    Ildiko

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      "A magyar nyelv beállítása:
      A menü gomb (bal felső sarokban van) megnyomása után a legalsó menüpontot kell kiválasztani, majd a bejövő beállítások oldalon lapozni kell egyet előre (mintha egy könyvben lapoznál előre a Kindle oldalán található gombbal), és ott a legfelső menüponton állva kell az 5 irányú gomb közepét megnyomni, a lenyíló menüből választható ki a magyar nyelv."

      Írd meg kérlek sikerült-e beállitani. Pihenő üzzemmódban és USB csatlakozásról azért magyar, mert azok tulajdonképpen képek. Viszont ahol szöveg jelenik meg az csak a magyar nyelv kiválasztása után lesz magyar. Remélem segítettem.

      Üdv: Kobudera

      Törlés
  62. Kedves Kobudera,

    Koszi a segitseget, sikerult beallitani a magyar nyelvet.

    Udv.
    Ildiko

    VálaszTörlés
  63. sziasztok!
    Felraktam a Duokant és nagyon meg vagyok vele elégedve, de egy dolgot mégse tudok beállítani.

    a feltöltött .pdf file betűmérete nagyon kicsi és nem tudom hol lehet növelni.

    VálaszTörlés
  64. szóval MOBI fileoknál szépen működik a betűméret váltás, de .PDF-eknél nem. :(

    VálaszTörlés
  65. Szia! Próbáltad már a szövegközelítés vagy a pdf vágási funkciókat? Azokkal milyen eredményt érsz el?:)

    VálaszTörlés
  66. a közelítéssel óriási lesz, nagyjából 8-10 karakter lesz a képernyőn, a vágási funkció is túl nagy betűket eredményez.

    egyébként a pdf tördelésével, rendezésével semmi gond. tökéletes. de a betűk rettenetesen aprók.

    MOBI-ba konvertálva nincs gond.

    VálaszTörlés
  67. Alakul, alakul, de még mindig nem az igazi... Szövegközelítés után vedd le a betűméretet és jó lesz. Miért nem ismerkedsz egy kicsit a menüvel, ahelyett, hogy elhamarkodottan pánikolsz? Kérlek légy figyelmes. Várom a válaszod, hogy sikerült-e olvashatóra varázsolnod.:)

    VálaszTörlés
  68. nah ezt tegnap már próbáltam, akkor nem ment. most restartoltam az egész vasat, most jó.
    a betűméretet nem változtattam, csak a közelítést kapcsoltam be.
    köszi.

    még egy kérdés...
    a teljes kikapcs...
    leírás szerint ha megnyomom a bekapcsoló gombot, akkor stand-by-ba megy a készülék, képernyő védő, stb.
    ha 4-7mp-ig nyomom, akkor elvileg kikapcsol, de ez valahogy nem jön össze.
    tehát a boot képernyő nem jön be, ha bekapcsolom, egyből a dokumentumok jönnek fel és bármely oldalsó gombot nyomom meg véletlenül, bekapcsol.

    jó ez így? nincs valami teljes kikapcs, off?
    ne kapcsolódjon be mindne gombra, csak ha bekapcsolom az alján és kész.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy jó lett. A teljes kikapcsolás felesleges. Gondolom nincs okban a készüléke, ezért aggódsz. Ha véletlenül be is kapcsolnád, úgyis kikapcsol ha nem csinálsz vele semmit. Nekem paperwhite-om van, talán más kindle tulajdonos tud válaszolni a kérdésedre. Üdv! :)

      Törlés
  69. több fórumban is olvastam ezt a "hibát".
    úgy néz ki, ez így működik.

    VálaszTörlés
  70. Mely fórumokban olvastad - olvastál ilyen hibáról?

    A családban - rokonságban lévő Kindle 4-5 -et én adminisztrálom. A Duokant is kb. egy éve követem, használom. A képernyővédő kb. 10 perc nyugalom után automatikusan bekapcsol (megfigyelés alapján mondom), ami annyit tesz, hogy ha röviden megnyomod a standby - be/kikapcsoló gombot a készülék alján képernyővédős állapotban, akkor a készülék megfrissíti a képernyőt és az előzőleg hagyott állapotba állítja magát. Pl. ha épp egy könyv olvasása közben hagytad rá az olvasást, akkor oda fog visszakapcsolni. Ha éppen a Dokumentumok mappában voltál, akkor oda (ahogyan a számítógépeknél is van ez általában).

    A képernyővédőt rá tudod bármikor nyomni, olvasás közben is, ha pl. zsebre akarod tenni az olvasót - hogy az oldalsó és egyéb gombokra ne nyomódjon el - akkor röviden megnyomod a standby gombot, és feljön a képernyővédő.

    Esetleges fagyás esetén szükséges csak a stadby gombot hosszan nyomvatartani kb. 20-30 másodpercig - ilyen fagyás nem jellemző, hamarabb indul magától újra a Duokan, ha hibát észlel. Az is inkább csak rossz minőségű pdf esetén fordult velem elő.

    Kikapcsolni egyébként nem kell a készüléket, elenyésző a merülése az akkunak képernyővédős - standby módban.

    Kérdezem ezek után, hogy képernyővédő módban az egyéb billentyűkre is reagál a Duokan? --
    Továbbá jelzem, hogy a beállítások menüpontban a rendszer fül alatt tudod legegyszerűbben újraindítani a Duokant ha szeretnéd, illetve átkapcsolni a Kindle alap gyári menüjére (ezt meleg újraindításnak hívják PC-knél, a gombos megoldást meg hard resetnek).

    Visszajelzésed várva.
    üdv

    VálaszTörlés
  71. Na, megvolt az infarktus közeli állapot, aztán fogalmam nincs ,hogyan,de elindította a telepítőt.. :D (épp csinálja) a continue résznél hatszor visszadobott,kb nyomkodtam össze vissza és elindította. érdekes.. :D

    VálaszTörlés
  72. Most akkor a 4,1,1 firmwaréra lehet telepíteni, vagy csak én csináltam valamit rosszul

    VálaszTörlés
  73. Hát a választ megtaláltam! Én vagyok az együgyü:-(

    VálaszTörlés
  74. Nos, ha nem is flottul, de sikeredett a nagy cselendzs :-D
    A megoldás a restartolásban volt, ami itt a fórumon le volt szépen írva, csak olvasni kölött.
    Viszont már több órája itt görnyedek, ezért megkérdeném tudos barátaimat, hogy milyen formátumokat olvas, mert minden könyvet nem lát, ami a kindle op rendszerben ott van. Valamint azt kérdezném, h a felhő hogyan müxik? Ja igen és, amire a megoldást kerestem és a duokanban benne volt az ígéret az az volt, hogy nem béndzsa százalékos kijelzése van, hanem oldal számos, hááát nem ezt tapasztalom :-(

    Nagyon köszönöm a szép munkát! És az esetleges válaszokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tehát a restart nem sikerült? Az a leírásban is benne van.
      Oldalszámozás epub könyvek esetében van.
      Felhőhöz leírás:
      http://duokanhun.blogspot.hu/2013/04/konyvkuldes-e-mailben-duokan-alatt.html

      Törlés
    2. Nagyon szépen köszönöm!

      Törlés
  75. Sziasztok!
    4.1.1 fw-s kacatot kaptam, letöltöttem, felmásoltam.
    Settingsben nekem nincs restart, onnantól pedig nem tudok csinálni semmit.
    Kis segítséget kaphatok?

    VálaszTörlés
  76. Hahó!
    Jól jönne az a kis segítség.
    És amúgy sem nagyon értem.
    ez a 2 leírás van:
    4.0.x firmware használata esetén:...
    4.1.0 firmware alatt:...

    És a 4.1.1 verzióval mit kell csinálni?

    VálaszTörlés
  77. Sziasztok!
    Feltelepítettem a Duokan 2.5-öt az új fekete Kindle 4-emre (4.1.1 verzió). Valahányszor bekapcsolom a wifit, automatikusan elkezdi letölteni a Duokan legújabb verzióját. Ezt le lehetne tiltani valahogy? Fontos, hogy jó legyen a sorkizárás és legyen magyar elválasztás is lehetőleg, ezért akarok a 2.5-nél maradni. Nincs egyébként változás ebben a tekintetben a legújabb verzióban?
    Köszönöm a választ előre is.
    István

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      A sorkizárás szerintem jó az újban is. Egyedül az elválasztást nem rakták vissza, de ez engem nem is zavar, mert így legalább a szavak egyben vannak. Letiltással nem nagyon próbálkoztam. Üdv: Kobudera

      Törlés
    2. Felraktam a R 4.4-et úgy, hogy a 2.5 volt feltelepítve, és a DK_System tartalmát felülírtam az itteni csomag DK_System mappájával. Tényleg van sorkizárás, ÉS magyar elválasztás... ez így nagyon jó nekem. Köszi.

      Törlés
    3. Nálad van elvválasztás a szavak között?

      Törlés
    4. Mióta frissítettem, a wifi bekapcsolásakor megjelenik egy kínai ablak. Nem tudja valaki, mit kérdez? :)
      http://kepfeltoltes.hu/131103/fot__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
      (Én vagyok a - Névtelen - felhasználó.)

      Törlés
    5. Szia! Minden más magyar? Írd emailt a duokanhun@gmail.com-ra lécci.

      Törlés
    6. Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Már megint megváltoztatták ezt a részt. Ez a regisztrálós felűlet a felhő szolgáltatáshoz. Nem értem minek kell mindig módosítaniuk. :) Egyszerűen regisztrálj az itt leírtak szerint, jobboldali menűből kiválaszthatod, majd a személyes beállitások alatt aktíválhatod, és ez az ablak többet nem bukkan fel.:)

      Törlés
  78. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  79. Köszönöm, nagyon tetszik a program! Most már mindig a kutyám képe néz rám vissza, ha nem olvasok, az automatikus lapozás pedig tök jó dolog. :)

    VálaszTörlés
  80. Ma felraktam Én is a legfrissebbet,Q után szintén semmi(mint a többieknek),de vissza se ment...Vártam egy darabig,majd hosszan kikapcs gomb:erre elindult a doukan telepítője.Rendben feltelepült,elindult.Nálam se látja a kindle gyökérben lévő minden könyvet(prc,azw3),talán azért mert nem ismeri ezen formátumokat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Örülök, hogy sikerült felraknod. A prc-t nevezd át mobinak, akkor látni fogja, és megis tudja nyitni ha nincs rajta drm védelem. De nem a gyökérbe kell rakni a könyveket, hanem a documents, vagy a DK_Documents mappába. azw3-at szerintem konvertálni kell. Írj az eredményről.:)

      Törlés
  81. Köszönöm!Átírtam ahogy javasoltad,és most már látja és olvassa!Viszont Kindle rendszeren sehol sem találom az idő beállítási lehetőséget,és új collection-t se enged létrehozni,inaktív az ikonja...Mi lehet a baj?

    VálaszTörlés
  82. Szívesen. Gondolom a Kindle rendszer nincs regisztrálva, akkor inaktív az a menüpont.

    VálaszTörlés
  83. Igaz!Mert az asszonynak vettem ajándékba,és a reg-et letöröltem az átadáskor..megpróbálom újra!

    VálaszTörlés
  84. Minden megy tökéletesen,mert újra regisztráltam!Nagyon köszönöm a segítségedet és kellemes ünnepeket,jó olvasást!

    VálaszTörlés
  85. Sziasztok!
    Fekete Kindle tulaj vagyok. A Duokan telepítése előtt átolvastam a hozzászólásokat, ahol többen jelezték hogy elakadtak Q pontnál. A neten találtam egy román nyelvű de használható youtube videót link:https://www.youtube.com/watch?v=Imn8SY-rUWI és egy honlapot link:http://technologically365.wordpress.com/2012/09/30/how-to-install-english-duokan-29-9-12-on-your-kindle-4-nt/
    Nekem sikerült egyből telepíteni a 4.1.1-es verziót.
    A lényeg hogy a Q pontnál a bal gombot nyomni, ha esetleg bejön újra a D) Exit, Reboot or Disable diags lehetőség akkor ott a jobb gombbal kell tovább lépni és elkezdődik a telepítés.
    Köszönöm Kobuderának és mindenkinek ezt a blogot aki dolgozik rajta. Sok hasznos tanácsot kaptam tőletek. Tetszik a Duokan, egyedül a betűk megjelenítését látom kevésbé kontrasztosnak az eredetihez képest. A betűk vastagságát sem lehet érdemben állítani mindig ugyanaz a vastagság marad. Jó lenne ha betűtípusok állításánál az ablakban megjelenő szöveg a betűtípusnak megfelelően lenne látható könnyebb lenne a választás. Ha lehet jelezzétek a fejlesztők felé.
    Egyenlőre ennyi, várom az újabb frissítéseket.
    Tisztelettel: Kerypapa

    VálaszTörlés
  86. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  87. Sziasztok!
    Nagyon szeretem a Duokant, sokkal jobban tetszik, mint az eredeti program. Viszont van itt egy sakkprogram (http://code.google.com/p/k3chess/downloads/detail?name=K3Chess-0.1.7-qtKindle.zip ), ami az eredeti négyes verzión fut, de a Duokanon nem találom a „Chess (dev)” fájlt. Ezért ha sakkozni akarok a géppel, akkor mindig ki kell lépnem, majd utána vissza. Amikor visszaléptem az eredeti Kindle menübe … hát elég fapados volt a Duokan után. :)
    Ezzel lehet valamit kezdeni?
    Köszi a választ előre is
    Kisember

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Emlékeim szerint indulnia kellene a sakknak, de nem biztos. Viszont ha androidos telefonod van, sakkot arra is tudsz telepíteni.:) Más megoldást, ha nem indul DuoKan alatt, nem tudok.:)

      Törlés
    2. Sajnos nem megy a sakk. Mindegy, amúgy is vennem kellett egy androidos telefont, most azon sakkozom. Köszi a sok munkáért, Kobudera!
      Kisember

      Törlés
  88. Szeretném feltelepíteni ezt a szoftvert a Kindle-ömre, de az oldal sajnos használhatatlan. Örültem, hogy találtam ezt az oldalt, de sajnos semmire nem megyek vele. Ott kezdődik a probléma, hogy nem tudom letölteni a programot sem, mert a linkek üres helyekre mutatnak és általában kusza az egész oldal.

    Hol tudom letölteni a szoftvert kindle 5-re?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A linkek üresek, részedről erős túlzás. Csak egy volt üres. Most már mind jó. Itt kell letölteni, javaslom figyelmesen olvasd el a leírást.:) Mindent megtalálsz, ha mégis nehéznek érzed, kérj egy számítástechnikában otthonosabban mozgó ember sefítségét. vagy írd le, hogy mi a kusza szerinted.:)

      Törlés
  89. Bocs, ha kicsit nyers voltam! Informatikus vagyok ezért zavarnak az ilyen apró dolgok. Az az egy link biztosan üres volt, ahol le kellett volna tudnom tölteni a kindle 5-höz való szoftvert. Most viszont a link is eltűnt. Még mindíg a letölthető szoftvert keresem.....
    A "javasolt utómunkálat" link felett volt elvileg a link hozzá, ami üres volt, most az eltűnt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen felhasználó!
      Nem voltál nyárs, csak egyszerűen mellőztél minden formaságot, informatikus révén.:) Ha így állunk, akkor biztosan tudod, hogy nem csak egy link van a leírásban. Amit Te keresel, a DuoKan frissítések, amiből 3 is van, ezen a néven szerepelnek:

      Duokan - Kindle 4/5:
      2013.06.14. R.2.5 HUN (rendes sorkizárás)*
      2013.08.17. R 3.5 HUN (internetböngészőt tartalmaz)*
      2014.01.28. R 4.12 HUN (böngésző + felhő)*

      Javaslom az utómunkálatokat ugord át, és telepítsd a leírás szerint, ami véleményem szerint elég egyszerű, de ha elakadsz, akkor szíves örömest segítek.:)

      Törlés
    2. Sikerült telepíteni a DuoKant? :)

      Törlés
    3. Szia, sikerült, köszi!

      Most azzal vacakolok, hogy pdf-et konvertálok epubra. Ez meg is van, csak a kindle újy jeleníti mega szöveget h 2 sor szöveg 1 sor üres, 2 sor szöveg 1 sor üres.....
      Ez szoftveres dolog v a konvertálás hatása lehet?

      Törlés
    4. 2.5 van fennt

      Törlés
  90. Szia!-Elárulnád-hogy-minek-konvertálod-át-a-pdpf-et?-Azt-elág-jól-kezeli-a-DuoKan.:)

    VálaszTörlés
  91. ja közben rájöttem :)

    VálaszTörlés
  92. Szia Kobudera!
    A Duokan jelzi egy felugró ablakkal hogy lemerülőben van az akku? Mint a Kindle-ben. És hány százaléknál? Most 17% nekem és nem jelzett még.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ferenc!

      Nem, itt nem jelzi. Itt pont azért van a százalékkijelzés, hogy a jónak látott merülési szakaszban, rálehessen dugni a töltőre.:) Üdv!

      Törlés
    2. Köszönöm a választ. Van még egy kérdésem. Időnként, elég sűrűn felugrik egy ablak ami felszólít regisztrálásra, illetve belépésre. Ki lehet kapcsolni ezt valahol?

      Törlés
  93. Kedves Kobudera!

    Van a családban egy fekete Kindle 4-es olvasó (4.1.1 fw), amióta megvan (Kb. 1,5 éve) azóta a Duokannal megy, eddig tökéletesen működött. Most viszont egyszerűen nem lehet átlépni a Kindle-ből a Duokanba. Egyszercsak olvasás közben nem lehetett lapozni, és azóta csak a Kindle jön be. Hiába próbálom a Menü - Settings - Menü - Restart lehetőséget, mindig a Kindle-be lép vissza. 234MB szabad hely van.

    Hogy tudnám újra használni a Duokant?

    Előre is köszönöm a segítséget.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen! :)

      Telepitsd újra, mint elöszőr. Valószinüleg törlödőtt, ezért nem vált át. Ügyelj, hogy legyen elég szabad hely. Szerintem ez megoldja a problémát. Üdv!

      Törlés
    2. Kedves Kobudera!

      Újra telepítés előtt le kell törölni a diagnostic_logs, a .active-content-data, és a DK_ kezdetű mappákat vagy elég, ha felülírom? Mennyi szabad helynek kell lennie? 234MB szabad hely van.
      Egyébként van valami ötleted, hogy mitől törlődhetett, ha eddig tökéletesen működött, és olvasás közben egyszer csak nem lehetett lapozni?

      Köszönöm. Üdv.

      Törlés
    3. Kedves Névtelen!

      Sajnos nincs ötletem. Ez egy ritka hiba lehet. Másnlál is volt hasonló törlődés, de nagyon ritkán. Elég simán felűlírni, és elég a 234 szabad hely. Nyugodtan újra lehet telepíteni.
      Írd meg, ha sikerült!

      Üdv: Kobudera

      Törlés
    4. Kedves Kobudera!

      Sikerült feltelepíteni a Duokant.

      Egyébként én is erre gondoltam, hogy újra kellene telepíteni csak megerősítésként kérdeztem meg, nehogy elrontsak valamit.

      Köszönöm szépen a gyors segítséget.

      Üdv.

      Törlés