2012. szeptember 28., péntek

Send to Kindle - Send to Duokan

A szolgáltatás Duokan alatt jelenleg nem elérhető!

Az eredeti Kindle software egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy a készülékhez regisztrált e-mail címre egyszerűen küldhetünk mobi/prc/azw formátumú könyveket. Ezt használja ki a böngészők alá letölthető Send to Kindle bővítmény (illetve az egyéb hasonló alkalmazások), melynek segítségével böngészés közben gyakorlatilag egy kattintással küldhetjük át a minket érdeklő cikkeket, írásokat a Kindle-re, hogy aztán később monitor helyett a sokkal komfortosabb e-ink képernyőn olvashassuk el azokat. Eddig abban a tévhitben éltem, hogy Duokan alatt erre nincs mód, de szerencsére tévedtem. A következő hozzávalókra lesz szükségünk:

1. A Google Chrome böngésző alá telepítsük a Send to Kindle bővítményt.

2. A Kindle-n kapcsoljuk be a WiFi-t, majd a Duokan Beállítások menüpontja alatt a Felhasználói központ résznél a Regisztrációt használva hozzunk létre egy Duokan felhasználói fiókot. Ehhez egy létező e-mail címre illetve egy új jelszóra van szükségünk. (Biztonsági okokból ez utóbbi lehetőleg ne a regisztrációhoz felhasznált e-mail fiókunk jelszava legyen!)

3. Ha minden jól megy, akkor  ugyancsak a Felhasználói központ menüben láthatóvá válik a Duokan-os e-mail címünk (....@iduokan.com).




4. A böngészőben a Send to Kindle ikonra jobb gombbal kattintva csalhatjuk elő a Beállítások menüpontot, ide írjuk be a fentebb kapott e-mail címet. Ne felejtsük el a legördülő ablakot free.kindle.com-ról iduokan.com-ra átállítani.



5. Készen is vagyunk, ezután ha egy cikknél rákattintunk a Send to Kindle ikonjára, majd a megjelenő jobb oldali menüben a Send gombra,  az átalakított írásnak hamarosan meg kell érkeznie a készülékünkre. Ha rövid időn belül mégsem kapjuk meg a küldeményt ellenőrizzük, hogy be van-e kapcsolva a WiFi, illetve biztosan be vagyunk-e jelentkezve a Duokan fiókunkba .(Ha minden stimmel, a kijelző bal felső sarkában a WiFi ikont és a Duokan regisztrációhoz használt e-mail címünket kell látnunk.)



Az egyéb általam ismert, hasonló célú bővítmények sajnos jelenleg még nem támogatják a Duokant. Más böngészők (Firefox, Internet Explorer) alatt nincs tapasztalatom, ha valaki ezeknél is működő megoldást talál kérem ossza itt meg velünk.

4 megjegyzés:

  1. Működik, kipróbáltam Google Chrome-val. :)

    VálaszTörlés
  2. Nálam sajnos nem jelenik meg az elküldött szöveg, pedig van wifi elérhetőségem (a bal felső sarokban is megjelenik az e-mail cím), két iduokan-os címet is regisztráltam, de egyik sem működött. Nem tudom, mi lehet a gond...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos úgy tűnik, hogy jelenleg nem működik ez a Duokan szolgáltatás. Remélem csak átmeneti leállásról van szó.

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés